Dossier Terreur in Parijs

Politie verspreidt nieuwe foto's verdachte

De Belgische federale politie heeft vannacht een nieuw opsporingsbericht verspreid van Salah Abdeslam, de man uit Molenbeek die gezocht wordt als mededader van de aanslagen in Parijs. De politie benadrukt dat de 26-jarige man “zeer gevaarlijk” is en “mogelijk gewapend”. Er wordt ook gevraagd om “geen enkel persoonlijk initiatief te nemen” als iemand hem ziet en “onmiddellijk de politie te verwittigen.”

Het opsporingsbericht werd op vraag van de Brusselse onderzoeksrechter verspreid, nadat ons land zondag al een internationaal aanhoudingsbevel voor de man had uitgevaardigd. Salah Abdeslam wordt ervan verdacht de achtste terrorist van de aanslagen in Parijs te zijn. De zeven andere terroristen, waaronder zijn broer Brahim Abdeslam, bliezen zichzelf op of werden gedood door de Franse politie.

Gisteren organiseerde de speciale diensten van de politie een grote inval in een huis in de Delaunoystraat, in Molenbeek. Daarbij werd ook de brandweer en ontmijningsdienst DOVO ingezet. De speurders hoopten daar Salah Abdeslam aan te treffen, maar dat gebeurde niet. De inval werd een "maat voor niets". De verdachte blijft dus voortvluchtig en mogelijk bevindt hij zich nog in Brussel.

"Gezien aan Koning Boudewijnstadion"

Dat is ook de reden dat het dreigingsniveau in ons land is opgetrokken van niveau 2 naar niveau 3. "Zolang Salah Abdeslam nog vrij rondloopt, biijft het dreigingsniveau op 3", heeft minister van Binnenlandse Zaken Jambon al gezegd. Daardoor werd ook de oefeninterland tussen België en Spanje in het Koning Boudewijnstadion afgelast. Volgens De Standaard zou Abdeslam daar zelfs zijn opgemerkt, maar dat is niet bevestigd

De 26-jarige Abdeslam is slank, is 1m75 lang en heeft bruine ogen. Wie informatie heeft, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30.30.0.