Dode na vluchtmisdrijf in Vilvoorde

In Vilvoorde was er gisteren opnieuw een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Het slachtoffer is een dertigjarige vrouw uit Kortenberg. De dader, een twintigjarige uit Vilvoorde, werd opgepakt toen hij terugkeerde naar de Kluitingstraat waar de aanrijding gebeurde. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde zondag gemeld.

Voorlopig rijbewijs
De jongeman, drager van een voorlopig rijbewijs, reed met zijn wagen een bromfietsster aan en nam nadien de vlucht. Hij parkeerde zijn voertuig thuis en ging nadien opnieuw ter plaatse. Daar werd hij onderschept door de politie. Op het ogenblik van de feiten reed hij zonder verplichte begeleider en zonder L-kenteken.

Te hard gereden
Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed.  De alcohol- en drugtest van de bestuurder waren negatief. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft zijn rijbewijs ingetrokken en een verkeersdeskundige aangesteld. Volgens de eerste vaststellingen reed de jongeman 60 tot 65 kilometer per uur, waar maar 50 is toegestaan. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket, dat hem voor de onderzoeksrechter heeft voorgeleid wegens onopzettelijke doding met vluchtmisdrijf.

Weer vluchtmisdrijf in Vilvoorde
Het vluchtmisdrijf doet meteen denken aan het ongeval waarbij de 12-jarige Merel om het leven kwam. Muhammed A. vluchtte weg toen hij het meisje aanreed in Vilvoorde. In tegenstelling tot het vluchtmisdrijf van gisteren, keerde A. niet terug naar de plaats van het ongeval en dook enkele dagen onder in het buitenland, vooraleer hij zichzelf aangaf. Muhammed A. haalde nooit zijn rijbewijs.