Dossier Terreur in Parijs

Leger ingezet op grote evenementen

Het leger kan voortaan worden ingezet op grote evenementen. Het dreigingsniveau voor grote evenementen werd vanavond verhoogd van twee naar drie. Dat werd beslist op de Nationale Veiligheidsraad, die vanavond samen zaten om te bekijken welke extra maatregelen ons land neemt na de aanslagen in Parijs.

Rechtstreeks contact tussen Michel en Hollande
De vergadering kwam er na meer informatie uit Parijs en van het federaal parket. Zo werden er in Molenbeek meerdere arrestaties uitgevoerd die verband houden met de aanslagen in de Franse hoofdstad. Ook stond premier Michel regelmatig in contact met de Franse president Hollande.  

Meer militairen ingezet
Minister van Defensie Steven Vandeput zei na afloop van de vergadering dat het aantal militairen voor statische bewakingsopdrachten weer zal stijgen. Dat is volgens hem nodig omdat er meer locaties moeten beveiligd worden.

Dreigingsniveau grote evenementen omhoog
Het OCAD verhoogde het dreigingsniveau voor grote evenementen na de bijeenkomst van twee naar drie. Mogelijk kan het leger er extra voor worden ingezet. Verder bekeek de Nationale Veiligheidsraad ook of de Franse aanwezigheid in België geen betere bescherming nodig heeft. Ook de situatie in Molenbeek lag op tafel.