Vluchtelingen foute kant op en wandelen via snelweg terug

Op de E40 in Aalter hebben vluchtelingen vanochtend fruitkratten geworpen uit een vrachtwagen waarin ze zich hadden verborgen, omdat ze in de verkeerde richting reden. Het was overigens niet het enige incident met vluchtelingen op de snelweg vandaag: ook in Nieuwpoort en Middelkerke werden vluchtelingen gesignaleerd.

De vluchtelingen die in Aalter opgemerkt werden, wilden vermoedelijk naar het Verenigd Koninkrijk. Ze probeerden de aandacht te trekken van de vrachtwagenchauffeur toen ze in de verkeerde richting gingen. "Er werden fruitkatten uit de rijdende vrachtwagen geworpen en die kwamen op de snelweg terecht ter hoogte van Aalter. Absoluut onaanvaardbaar en levensgevaarlijk gedrag. Gelukkig zijn er geen ongevallen gebeurd, maar er konden doden gevallen zijn", zegt de wegpolitie.

De wegpolitie maakte de rijbaan vrij en de vluchtelingen werden in Wetteren uit de vrachtwagen gehaald. Het ging om elf personen, maar het is niet duidelijk vanwaar ze afkomstig zijn. De politie verwittigde de dienst Vreemdelingenzaken, die zal beslissen wat er met de vluchtelingen zal gebeuren.