Politie laat pedofiele clown begaan

Een man van 60 uit Peer, die in zijn vrije tijd bijklust als clown, randt al jaren kinderen aan. Begin dit jaar stapte de vader van twee slachtoffers naar de politie, maar die liet de man begaan. Zo kon hij de laatste maanden nog zeker vier jonge meisjes misbruiken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De feiten kwamen aan het licht toen de moeder van één van de slachtoffers vijftig euro zwijggeld had gevonden. De vrouw stapte naar de politie en de clown werd aangehouden op verdenking van aanranding van de eerbaarheid van minderjarigen, verkrachting en aanzetting tot prostitutie.

De vrouw was echter niet de eerste die naar de politie stapte om klacht in te dienen tegen de 60-jarige man. In februari was ook al een vader van een van de slachtoffers, en toenmalige beste vriend van de dader, naar de politie gestapt. “Ik had hem betrapt met twee kinderen in bed in de Dominicaanse Republiek. Ik kon mijn ogen niet geloven en had spijt dat ik mijn dochters nooit geloofd had toen ze me vertelden dat hij hen bepoteld had”, aldus de man. Zijn klacht haalde echter weinig uit. “De politie zei me dat ze niets konden doen omdat de feiten in het buitenland gepleegd zijn. Daarnaast moesten mijn dochters zelf klacht indienen, maar dat wilden ze niet omdat het lang geleden was.”

De politie van Bree onderzoekt inmiddels wat er met de verklaring van de man begin februari gebeurd is. De pedofiele clown zit intussen in de gevangenis van Hasselt. 

Foto: Het Belang van Limburg