Rellen bij film ‘Black’ in Kinepolis Brussel

In Kinepolis in Brussel zijn relletjes uitgebroken in de zaal waar 'Black' loopt, de nieuwe film van Adil El Arbi over jongerenbendes in Brussel. De zaal bleek overvol te zitten: sommige bezoekers hadden geen kaartje voor de film en weigerden de zaal te verlaten. Daarop is de politie ter plaatse gekomen en heeft de zaal uiteindelijk ontruimd. Daarna was het nog een tijdje onrustig in de buurt van de bioscoop.

Oorzaak was niet de inhoud of de thematiek van de film maar wel de grote belangstelling bij te jonge toeschouwers. "Bij de vertoning van 17.00 uur, daagden ook veel jongeren onder de 16 jaar op die de film wilden zien", zegt de Kinepolis-woordvoerster. "Die werden niet toegelaten waarna een deel van hen tickets kocht voor een andere film terwijl nog anderen in de buurt of in het complex bleven rondhangen. Bij het begin van de filmvertoningen van 'Black' en van die andere film waarvoor die jongeren tickets hadden gekocht, zijn er dan schermutselingen geweest en hebben we de tussenkomst van de politie moeten vragen." 

De twee betrokken zalen werden ontruimd, waarna de relschoppende jongeren voor het bisocoopcomplex de politie korte tijd bestookten met projectielen. Daarbij vielen evenwel geen gewonden. Ook werd er niemand opgepakt, zo meldt de Brusselse lokale politie.

Kinepolis Brussel heeft beslist om de vertoning van ‘Black’ vanavond te schrappen. Er wordt nog bekeken of de film morgen vertoond wordt. Enkele bioscopen in Brussel beslisten eerder al om de film niet te spelen uit vrees voor problemen. De politie probeert de jongeren in Kinepolis nu te bedaren.

Regisseur Adil El Arbi heeft via Twitter laconiek gereageerd op de gebeurtenissen:

Bekijk ook: