Autodief rijdt agenten aan en vlucht weg

In Beernem, in West-Vlaanderen, is een politieagent zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een vluchtende auto. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Ook een tweede agent werd geraakt. Hij heeft verwondingen aan zijn arm, maar mocht gisteravond het ziekenhuis al verlaten. In het dossier zijn intussen twee verdachten opgepakt. 

Een patrouille van de lokale politie was opgeroepen omdat aan het station van Beernem een BMW stond die gestolen was in Gent. “Toen de agenten de identiteit van de bestuurder wilden controleren, ging die er vandoor met de gestolen auto en reed een agent aan”, zegt Fien Maddens van het parket. “De man raakte zwaargewond, maar hij is niet in levensgevaar.” Hij is een eind meegesleurd door de auto. De man heeft enkele gebroken ribben, een bloeduitstorting ter hoogte van de longen en verwondingen in het gezicht. Op dit moment verblijft hij in het Sint-Lucasziekenhuis in Assebroek. 

Ander ongeval

Tijdens zijn vlucht veroorzaakte de bestuurder nog een tweede ongeval. Bij een inhaalmanoeuvre waarbij hij een volle witte lijn negeerde, botste hij frontaal op een tegenligger. Daarna ging hij er te voet vandoor. 

De dief handelde niet alleen, hij kreeg hulp van twee kompanen. Die hebben zich inmiddels aangegeven, daardoor kent de politie ook de identiteit van de chauffeur, wat het zoekproces moet vergemakkelijken. Volgens het parket is het nog niet duidelijk welke rol het duo speelt in de feiten. Mogelijk gaat het om de personen die samen met de eigenlijke aanrijder de gestolen BMW opnieuw kwamen oppikken.

Beide verdachten zullen voor de Brugse onderzoeksrechter geleid worden. Die zal beslissen over hun aanhouding.

"Door slechte weer is dader kunnen ontkomen"

De dader is nog altijd niet gevonden en de politie is dus op zoek naar hem. Dat zegt VTM NIEUWS-journalist Katrien Saelens die in Beernem is. “Gisteravond is hij te voet op de plaats van het ongeval gevlucht. De politie heeft hem gezocht met speurhonden, maar even later is het bijzonder hard beginnen te regenen en zijn de honden het spoor bijster geraakt.

Omdat het gisteren ook fel waaide kon de politiehelikopter niet worden ingezet om de man te zoeken. Daardoor is hij dus kunnen ontkomen aan de politie." Volgens de chef van de politiezone gaat het relatief goed met de zwaargewonde agent. Over twee dagen zou hij het ziekenhuis kunnen verlaten.

Foto: Nancy Van Parys