Drama Marke: gesprongen appendix

Het ongeval in Marke waarbij twee doden en tien gewonden vielen, is het gevolg van een gesprongen appendix. De 53-jarige man uit Wevelgem werd volgens zijn familie onmiddellijk na het drama geopereerd. Dat meldt Het Laatste Nieuws en is bevestigd aan VTM NIEUWS.

"Papa had een acute blindedarmontsteking. Direct na het ongeval is hij geopereerd. Bij dit ongeval zijn er alleen maar slachtoffers, geen daders. Papa heeft gewoon brute pech gehad. Dit kon iedereen overkomen", zegt de zoon aan VTM NIEUWS.

Eerst was sprake dat de bestuurder een diabetespatiënt was, maar dat klopt niet. De man was ’s morgens op bezoek geweest bij zijn moeder in het rusthuis. „Papa had wat pijn in zijn buik, meer was er niet aan de hand. Kort nadat hij uit het rusthuis was vertrokken was, voelde hij zich onwel. Hij heeft zijn auto nog aan de kant proberen te zetten, maar dat is niet meer gelukt."

Plots zwalpen

Het ongeval gebeurde zondag rond 10.00 uur in de Markekerkstraat in de Kortrijkse deelgemeente Marke. Een auto ging plots aan het zwalpen en raakte een groepje voetgangers op het trottoir. Een 87-jarige man overleed ter plaatse aan de gevolgen van die aanrijding. Een 67-jarige man bezweek in het ziekenhuis van Kortrijk. Bij de aanrijding vielen ook elf gewonden.