Jetair vliegt niet naar Sharm tot 12/12

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly brengt tot en met 12 december geen nieuwe reizigers naar Sharm el-Sheikh in Egypte. Dat deelt Jetairfly maandag mee.

Volgens de luchtvaartmaatschappij handelt ze in lijn met het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat raadt alle reizen naar Sharm el-Sheikh tijdelijk af. Vorige week had Jetairfly al beslist om zijn vluchten tijdelijk op te schorten. Jetairfly of touroperators Jetair, Sunjets.be en VIP Selection zullen contact opnemen met reizigers die komende maand een vakantie of vliegtuigticket geboekt hebben. Ze kunnen hun reis omboeken of hun vakantie annuleren met volledige terugbetaling van de reissom.

Over vluchten na 12 december zal Jetairfly later een beslissing nemen, rekening houdend met het reisadvies dat op dat moment geldt. Het reisadvies voor andere Egyptische bestemmingen Hurghada en Marsa Alam blijft ongewijzigd.

Thomas Cook, dat zijn vluchten vorige week had geannuleerd tot 12 november, neemt dinsdag een beslissing over een eventuele verlenging. Woordvoerder Koen van den Bosch zegt dat Thomas Cook in elk geval niet op Sharm el-Sheikh zal vliegen zolang het reisadvies van Buitenlandse Zaken dat afraadt.