Gezin gekneveld bij inbraak met geweld

In Oostduinkerke is een gezin met kinderen gisteravond het slachtoffer geworden van een home invasion, dat is een inbraak waarbij geweld wordt gebruikt. De daders knevelden de vader en zijn zoon van twaalf. Ze gingen er vandoor met een geringe som geld en juwelen. 

"Drie mannen met een bivakmuts drongen rond 21.15 uur de villa in de Witte Burg binnen”, zegt procureur Filip Jodts van het parket van Veurne. "Op dat moment was het gezin tv aan het kijken. De overvallers knevelden en sloegen de vader, een man van 46. Ook zijn zoon van twaalf werd vastgebonden, maar hij werd niet geslagen. Een peuter van drie jaar en een baby van zes maanden werden met rust gelaten. De daders hebben dan het huis doorzocht, aan de bewoonster vroegen ze waar ze geld konden vinden. Ze gingen er vandoor met geld en juwelen. De buit is eerder gering.” Pas daarna hebben de slachtoffers de politie kunnen verwittigen. Van de daders, die Frans spraken, is op dit moment geen spoor. 

Het slachtoffer is eigenaar van een tabakshop. Vorige maand nog werd één van zijn chauffeurs overvallen in Menen. De daders probeerden de vrachtwagen met tabak te stelen, maar dat lukte niet. In 2006 werd het slachtoffer al eens beschoten bij een mislukte carjacking in de buurt van Sun Parks in Oostduinkerke. Ook bij de vorige twee incidenten zijn de daders nooit gevonden. Het parket onderzoekt nu of er een verband is.