Pretparken tevreden met herfstvakantie

De pretparken zijn tevreden met de bezoekersaantallen tijdens de herfstvakantie, vooral dankzij het zachte herfstweer en aangepaste attracties in halloweenthema. Het zachte weer dat voor het komende weekend is voorspeld, belooft bovendien een mooie seizoensafsluiter te leveren. Dat blijkt uit een rondvraag.

Bellewaerde zag het record van vorig jaar iets verbeterd worden, aldus woordvoerder Kristof Louagie. Het park tekende een lichte stijging in bezoekersaantal op en verwacht nog heel wat bezoekers komend weekend. Concrete cijfers worden niet bekendgemaakt. 

Walibi evenaarde in de herfstvakantie het record van vorig jaar, met om en bij de 140.000 bezoekers, aldus woordvoerster Aleksandra Vidanovski. Over het volledige seizoen zag het park bovendien 10 procent meer bezoekers. 

Boudewijn Seapark was voor het eerst geopend tijdens de herfstvakantie. Volgens woordvoerster Geertrui Quaghebeur heeft het park een "heel goede week" achter de rug, dankzij het zachte weer en een ijspiste. "De bezoekersaantallen voldeden aan de verwachtingen", klinkt het. 

Bobbejaanland zag een recordaantal bezoekers, zo staat in een persbericht. "Op de dagen van onze nocturnes krijgen we nooit geziene recordaantallen over de vloer", aldus commercieel directeur Peggy Verelst. 

Voor de Plopsa-parken in België - Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo - worden pas zondagavond concrete cijfers bekendgemaakt. "We zijn al heel tevreden over de herfstvakantie", aldus woordvoerster Jolien De Tender. 

De Brusselse parken Mini-Europa en Océade telden ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar, klinkt het in een persbericht. Gedelegeerd bestuurder Thierry Meeùs stelt dat Océade op weg is naar de op één na beste halloweeneditie en Mini-Europa naar het op één na beste seizoen.