Jetair vliegt terug zonder bagage

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly vliegt morgen, zaterdag en zondag naar Sharm-el-Sheikh. De vluchten gaan leeg naar Egypte, en pikken daar retourpassagiers op. Als uitzonderlijke maatregel mag er geen ingecheckte bagage mee op de drie retourvluchten. De reizigers mogen wel hun handbagage meenemen, maar die wordt aan een extra veiligheidscontrole onderworpen.

De touroperator wil het risico niet nemen om bagage in te laden, omdat het niet zeker is dat de veiligheidscontroles in de luchthaven van Sharm-el-Sheikh alle veiligheidsrisico’s uitsluiten. In een persbericht belooft woordvoerder Hans Vanhaelemeesch wel een spoedige en veilige oplossing voor de bagage van alle passagiers.

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly heeft deze morgen preventief een vlucht uit Brussel naar Sharm-el-Sheikh met 24 uur opgeschort. De touroperator doet dat naar aanleiding van de vermoedens dat het Russische passagiersvliegtuig door een bom is neergestort. Jetair wacht nu op de resultaten van een grondige analyse van de veiligheidssituatie voor de vluchten naar en van Sharm-el-Sheikh, en de veiligheidssituatie in de luchthaven zelf.