Jetair schrapt vlucht naar Sharm-el-Sheikh

Jetair schort 24 uur lang alle vluchten naar Sharm-el-Sheikh. op. De touroperator had vandaag een vlucht naar de regio, maar schrapt die dus nu. Jetair doet dat naar aanleiding van de vermoedens dat het Russische passagiersvliegtuig door een bom is neergestort. Zowel de Britse regering als de Amerikaanse inlichtingendienst berichtten daar al over. Thomas Cook blijft wel vliegen op Sharm-el-Sheikh.

Morgen ook vlucht geschrapt?
Het vliegtuig moest vandaag normaalgezien om 7.20 uur opstijgen op Brussels Airport. "Met de tijdelijke opschorting van onze vlucht willen wij onszelf de nodige tijd gunnen om de veiligheidssituatie correct in te schatten en te analyseren", zo meldt de touroperator in een persbericht. Of er morgen wel wordt opgestegen, is nog niet duidelijk. "Dat is afhankelijk van de uitkomst van onze analyse", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Vandaag moet daarover meer duidelijkheid komen.

119 Belgische toeristen vast in Egypte
Ook 119 Belgische toeristen die momenteel in Egypte verblijven, zullen door het schrappen van de vlucht vandaag nog niet naar huis kunnen terugkeren. Vanhaelemeesch zegt dat ook zij op de hoogte worden gebracht. Als de situatie aanhoudt, zal er een oplossing worden gevonden om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan terugkeren, zo klinkt het nog.

Thomas Cook vliegt wel
Ook Thomas Cook heeft vandaag een vlucht in Sharm el-Sheikh. De touroperator zegt zich te schikken naar het reisadvies van Buitenlandse Zaken, dat niet gewijzigd werd.

Britten en Nederlanders schrappen vluchten
De Britse regering maakte eerder bekend dat het alle vluchten van en naar de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh voorlopig opschort. Ook Nederland en Ierland staken die vluchten. Britse luchtvaartexperts zijn op weg naar Sharm-el-Sheikh om de veiligheidsmaatregelen te analyseren ter plaatse in de luchthaven en na te gaan of bijkomende maatregelen nodig zijn.