Trucker die gezin doodreed: 5 jaar cel

De 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Luik die in januari onder invloed een moeder en haar twee kinderen in Denderleeuw doodreed, krijgt 5 jaar cel en levenslang rijverbod.

De vader van de twee kinderen is tevreden met de veroordeling van de vrachtwagenchauffeur. "Het zal nooit genoeg zijn, maar meer kon hij niet krijgen. De kinderen kan ik niet terugkrijgen, maar gerechtigheid is wel geschied. Op geen enkel moment hebben we excuses gekregen of heeft hij spijt betuigd. Het is een man zonder gevoelens en met hem kan ik me niet bezighouden."

De familie is vooral opgelucht met het levenslange rijverbod. "Het vonnis geeft meer voldoening dan de eerste keer (in eerste aanleg, nvdr.). Misschien wordt het gemakkelijker om de zaak nu te verwerken. Dat hij een levenslang rijverbod heeft, betekent dat hij anderen niet meer kan aandoen wat hij ons aangedaan heeft."

Cannabis

Het tragische ongeval op het kruispunt van de N45 met de Hoogstraat in Iddergem gebeurde op 2 januari van dit jaar. De trucker verklaarde dat hij afgeleid werd door zijn gps, waardoor hij voor de verkeerslichten het voertuig van een 42-jarige vrouw uit Ninove, haar 12-jarige dochter en 16-jarige zoon aanreed. Bij het ongeval waren ook andere voertuigen betrokken. Acht andere mensen liepen verwondingen op.

Een speekseltest bracht aan het licht dat de man recentelijk cannabis had gebruikt, onderzoek van de vrachtwagencabine leverde sporen van cannabis en heroïne in de stoffilters op. De vrachtwagenbestuurder werd in het verleden ook al veroordeeld voor het gebruik van verdovende middelen.

Beroep

Eind juni veroordeelde de politierechter in Aalst de Luikenaar tot drie jaar cel, vijf jaar rijverbod en 6.000 euro boete. Nadat het parket in beroep ging tegen de straf, volgden ook de burgerlijke partijen. De zaak verhuisde naar de correctionele rechtbank van Dendermonde, eind september vorderde de procureur opnieuw een celstraf van vijf jaar en een levenslang rijverbod. De vrachtwagenbestuurder zat sinds het ongeval in voorhechtenis.

Bekijk ook: