Muhammed A. dook onder in Hongarije

Muhammed A. de man die vorige week woensdag de 12-jarige Merel doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, zou na de feiten naar Hongarije zijn gevlucht. Gisteren meldde hij zich met zijn advocaat bij het politiecommissariaat van Vilvoorde. De vader van de man is nog steeds spoorloos.

Ontsnapt naar Hongarije
De man was afgelopen weekend op de vlucht geslagen nadat hij Merel (12) op 28 oktober in Vilvoorde van de weg had gemaaid. Sinds de feiten was hij spoorloos, tot zijn gsm-signaal in het weekend werd opgevangen in Duitsland. Daarna zou hij zijn ontsnappingspoging naar Hongarije hebben doorgezet. Volgens Het Laatste Nieuws zette hij zelfs zijn beschadigde BMW op een transport naar Hongarije, afleveradres: een hotel. 

"Zonder vader en vriendin op de vlucht"
Nog volgens de krant biechtte hij gisteren aan de politie op waar ze de wagen konden vinden. Muhammed A. beklemtoonde tijdens zijn ondervraging dat hij zonder zijn vader en vriendin op de vlucht sloeg.

7 keer rijverbod en nooit rijbewijs
Muhammed A. haalde nooit zijn rijbewijs. De man heeft ooit een theoretisch rijexamen afgelegd en dat is inmiddels vervallen. Maar zijn praktijkexamen heeft hij nooit afgelegd. Desondanks reed hij toch rond met de auto en kreeg hij tot zeven keer een rijverbod. De man zit nu opgesloten in de gevangenis van Vorst. 

"Doodrijder werkt mee met gerecht"

Muhammed A. werkt volledig mee met het gerecht”, zegt VTM NIEUWS-journalist Nathalie Dyck. “Hij heeft intussen ook gezegd waar de auto is. Er is nu contact met de Hongaarse politie en de BMW zou momenteel onderweg zijn naar ons land. Als de wagen in België is, zal de politie er een uitgebreid sporenonderzoek op uitvoeren om zoveel mogelijk details over dat ongeval te weten te komen."