Doodrijder Merel (12) geeft zich aan

Muhammed A. (21) uit Schaarbeek heeft zich maandag in de namiddag spontaan aangeboden bij de lokale politie van Vilvoorde-Machelen. De jongeman werd gezocht als verdachte van het dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Vilvoorde.

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf. De man wordt dinsdag ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die over zijn verdere aanhouding zal oordelen.

Nog steeds geen spoor van auto

"Hij riskeert een gevangenisstraf van acht jaar, vijf jaar voor het dodelijk ongeval, twee jaar voor het vluchtmisdrijf en één jaar voor het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast riskeert hij een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod," zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. Het parket weet waar de man zich de afgelopen dagen verborgen hield, maar kan dat niet kwijt in het kader van het onderzoek. "Wel kunnen we al zeggen dat de politie nog steeds op zoek is naar de auto van de verdachte".

Niet aan proefstuk toe

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat Muhammed Aytekin zijn rijbewijs kwijtraakt. De man werd al zeven keer veroordeeld door politierechters in Aalst en Halle. In februari 2014 werd zijn rijbewijs een eerste keer voor twee maanden ingetrokken. Amper vier maanden later raakte hij voor drie maanden zijn rijbewijs kwijt en in juni 2015 liep hij weer tegen de lamp, met dit keer een maand rijverbod tot gevolg. Tussenin was er nog een proces-verbaal wegens smaad aan de wegpolitie. Bovendien wordt zijn naam genoemd in een witwasdossier.

Tijdje ondergedoken

Aytekin reed vorige woensdag de twaalfjarige Merel aan in Vilvoorde en pleegde toen vluchtmisdrijf. Hij vluchtte samen met zijn vader en zijn vriendin. De politie zocht met man en macht naar de verdachte, in het weekend pikten de speurders zelfs een gsm-signaal van A. op in Duitsland. 

Bekijk ook: