Ongeval E19: trucker slaapt op rijstrook

Op de E19 Breda-Antwerpen is de weg ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor zoals verwacht om iets voor 8 uur opnieuw vrijgegeven voor het verkeer, meer dan 6 uur na het nachtelijke ongeval tussen twee vrachtwagens waardoor de rijbaan volledig versperd was. Een van de twee vrachtwagenbestuurders werd na de aanrijding aangehouden omdat hij vermoedelijk te veel gedronken had. De man van Oekraïense afkomst had zijn vrachtwagen geparkeerd op de rechterrijstrook. Dat meldt de politie aan VTM NIEUWS. Als bij wonder viel bij het ongeval slechts één lichtgewonde. 

De trucker had te veel gedronken en parkeerde zich op de rechterrijstrook. Verschillende getuigen zagen hem uitstappen en naar zijn slaapcabine gaan. 

De federale wegpolitie van Antwerpen werd omstreeks 1.15 uur door een automobilist op de hoogte gebracht dat er een vrachtwagen op de E19 richting Antwerpen "over het wegdek aan het zwalpen was". Het voertuig zou op dat moment al verschillende keren de vangrail aan de rechterkant hebben geraakt en al meermaals tot stilstand zijn gekomen en weer vertrokken. De politie stuurde onmiddellijk een interventieploeg op pad, maar kon niet meer voorkomen dat een andere vrachtwagen met oplegger op de gesignaleerde vrachtwagen inreed.

De aanrijdende vrachtwagen had als lading enkele tientallen stalen balken, die door de klap op het wegdek terechtkwamen. Het duurde uren voor die verwijderd konden worden en de voertuigen getakeld raakten. De chauffeur van de aangereden vrachtwagen raakte als enige lichtgewond, hij bleek zoals de politie vermoedde onder invloed van alcohol te zijn.

Weer vrij

De bestuurder van de vrachtwagen is opnieuw op vrije voeten. Zijn rijbewijs werd wel voor 15 dagen ingetrokken. De man ontkent echter alle feiten.