Moeder Dimfy krijgt 20 jaar cel

Nathalie Bij de Leij krijgt twintig jaar celstraf voor de moord op haar dochter Dimfy (5). Dat heeft de assisenjury in Brugge beslist. De Nederlandse bracht haar dochter van vijf drie jaar geleden in Zwevezele om met een overdosis pillen. Het Openbaar Ministerie had daarvoor dertig jaar cel gevraagd, maar de jury is milder.

Nathalie Bij De Leij is schuldig aan moord op haar dochtertje Dimfy. Dat had de assisenjury in Brugge gisteravond laat beslist. Dimfy, een kindje van 5, is gestorven na een overdosis pillen - en de jury kon niet geloven dat ze die zelf had genomen. De moeder heeft het gedaan omdat ze wraak wou nemen op haar man, die haar wou verlaten voor een andere vrouw. Vandaag kent ze haar straf.

Bij De Leij diende in de nacht van 15 op 16 november 2012 haar dochter twee pillen Xanax en enkele pillen van een anti-depressivum toe. Zelf zegt ze zich daar niks van te herinneren, omdat ze toen zodanig onder invloed van drank en drugs was. Haar advocaat vroeg zelfs om haar vrijlating, omdat het ook kon dat Dimfy per ongeluk zelf de overdosis pillen had genomen.