2% meer vliegreizen in herfstvakantie

Straks begint de herfstvakantie en Brussels Airport verwacht 640.000 passagiers op de luchthaven. Dat zijn er twee procent meer dan vorig jaar. De populairste vakantiebestemmingen voor deze vakantie zijn Spanje, Turkije en Marokko. Wie vandaag nog de weg op moet, kan door de uittocht best rekening houden met extra verkeersdrukte. 

Wie deze vakantie een reis gepland heeft, wil maar één ding: zon. Dat blijkt uit cijfers van touroperators Jetair en Thomas Cook. De absolute topbestemmingen voor deze vakantie zijn Spanje, Turkije en Marokko. Bij Brussels Airport verwachten ze deze vakantie zo'n 640.000 passagiers, dat is twee procent meer dan tijdens de herfstvakantie vorig jaar. 

Dat Marokko en Turkije het opnieuw goed doen, is een opsteker voor het toerisme in de landen. Afgelopen zomer viel het aantal reizen met 15 procent terug door het slechte weer en omdat toeristen zich zorgen maakten over de veiligheid in de regio. 

Extra verkeersdrukte? 

De uittocht voor de herfstvakantie kwam vanmorgen al vroeg op gang, maar een groot deel vertrekt vanavond pas. Vandaag vertrekken in totaal zo'n 75.000 passagiers vanuit Brussels Airport. Wie vandaag dus nog de weg op moet, houdt best rekening met extra verkeersdrukte in de buurt van de luchthaven.