2 doden bij zwaar ongeval in Oudenburg

Bij een zwaar verkeersongeval op de E40 ter hoogte van Ettelgem bij Oudenburg zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen. Dat bevestigt de wegpolitie. Het ging om een 60-jarige man en zijn 35-jarige zoon. De rechterrijstrook is in de richting van het binnenland nog steeds versperd.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond 08.00 uur op de E40 richting Jabbeke. Twee bestelwagens, bestuurd door een man en zijn zoon uit Koksijde, stonden volgens de voorlopige bevindingen van de verkeersdeskundige stil op de pechstrook na ngevolge pech waarna ze werden gegrepen door een vrachtwagen. Vader en zoon zijn overleden, de vrachtwagenbestuurder is in shock en momenteel niet verhoorbaar. Ze was niet onder invloed van drank en hield zich hoogstwaarschijnlijk aan de toegelaten snelheid. 

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge stuurde een deskundige ter plaatse om de oorzaak van het ongeval verder te onderzoeken. Momenteel is de rechterrijstrook nog steeds afgesloten voor alle verkeer. Dit zorgt volgens de wegpolitie gelukkig niet voor veel verkeershinder.