Moeder Dimfy is schuldig aan moord

Nathalie Bij De Leij is schuldig aan de moord op haar dochtertje Dimfy. Dat heeft de assisenjury in Brugge beslist. De Nederlandse bracht haar dochter van vijf drie jaar geleden in Zwevezele om met een overdosis medicatie. Morgen wordt beslist welke straf de vrouw krijgt. Ze riskeert levenslang.

Bij De Leij diende haar dochter ’s nachts twee pillen Xanax en enkele pillen van een anti-depressivum toe. De volgende ochtend probeerde ze zichzelf op te hangen. De familie van het slachtoffer is ervan overtuigd dat de vrouw haar dochter heeft vermoord uit wraak op haar partner, die toen net een nieuwe vriendin had.

De vrouw zegt dat ze zich niets kan herinneren van de bewuste nacht, omdat ze zodanig onder invloed was van drank en drugs. Haar advocaat vroeg om de vrijlating, omdat het ook mogelijk is dat Dimfy per ongeluk zelf de fatale dosis medicatie innam.

De jury hecht daar weinig geloof aan. “De beschuldigde sprak al lang over een gezamenlijk overlijden. Ze stond toen ook heel vijandig tegenover de vader van Dimfy, wat alleen nog maar toenam toen ze ontdekte dat hij een nieuwe relatie had”, klinkt het in de motivatie. Volgens de jury was er ook duidelijk sprake van voorbedachten rade. “De aard van de feiten en de handelswijze impliceert een bepaalde voorbereiding. De beschuldigde had ook voldoende tijd om tot inkeer te komen.”