Politie verspreidt beelden doodrijder

Politie en parket hebben een opsporingsbericht verspreid naar de man die gisteren een meisje van twaalf heeft doodgereden in Vilvoorde en daarna vluchtmisdrijf heeft gepleegd.

Het gaat om foto’s van twee mannen, wellicht de eigenaar van de auto en een man die er mogelijk mee reed. Ze zijn familie van elkaar. Ook de auto wordt getoond. Die is duidelijk zwaar beschadigd. De politie wil nu weten wie van de twee mannen gisteren achter het stuur zat. Ze staan beiden geseind bij binnen- en buitenlandse politiediensten.

Het 12-jarige slachtoffer, Merel De Prins, werd gisterenmiddag op weg van school naar huis van het fietspad gemaaid. Dat gebeurde op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat en de Radiatorensstraat in Vilvoorde. Ze werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar 's avonds aan haar verwondingen. Op onderstaande kaart zie je waar het ongeval gebeurd is en waar de wagen nog gezien is op bewakingsbeelden.

Beschadigde auto

De bestuurder van de auto vluchtte na het ongeval weg en heeft zich nog altijd niet gemeld bij de politie. De auto is een blauwe BMW serie 5 type GT met nummerplaat 1 KAP 484. Op het ogenblik van het ongeval zat enkel de bestuurder in de auto. Op de bewakingsbeelden wordt ook de auto vlak na het ongeval getoond. De voorkant is duidelijk gedeukt en de voorruit is verbrijzeld.

Wie weet waar de auto staat of heeft gezien wie er achter het stuur zat, kan bellen naar de lokale politie van Vilvoorde op het nummer 02/255.72.10.