Krijgt moeder Dimfy levenslang?

In Brugge zijn op het Assisenproces van Nathalie Bij De Leij, de slotpleidooien begonnen. Bij De Leij staat terecht voor de gifmoord op haar dochterje Dimfy, drie jaar geleden. Ze riskeert levenslang.

Zoals gebruikelijk zijn eerst de advocaten van de familie van het slachtoffertje aan het woord, de burgerlijke partijen. Zij zijn ervan overtuigd dat Bij De Leij haar dochtertje uit wraak een overdosis kalmeermiddelen en antidepressiva heeft gegeven. Wraak omdat haar partner een nieuwe vriendin had.

Het is nu aan de jury over de schuld van de moeder. “De meningen liggen heel ver uit elkaar. Het Openbaar Ministerie en de burgerlijke partijen die blijven erbij dat ze een wraakmoord heeft gepleegd. Maar haar advocaat meester Plateau heeft alles op alles gezet om twijfel te zaaien. Hij zegt dat we niet kunnen uitsluiten dat Dimfy die pillen zelf heeft genomen. Het meisje snoepte graag, het huis was een puinhoop en veel medicatie lag gewoon op de salontafel tussen het speelgoed. Het wordt een hele kluif en waarschijnlijk ook nachtwerk voor de jury.”