Wegpiraat e314 krijgt lichtere straf

De 50-jarige wegpiraat Curd V. uit Sint-Genesius-Rode heeft van de rechter een lichtere straf gekregen. Hij werd een jaar geleden veroordeeld voor een geval van verkeersagressie en kreeg toen twaalf maanden effectief, maar tekende verzet aan. Curd V. kreeg vandaag twaalf maanden met uitstel, zijn verzet heeft dus wel degelijk iets opgeleverd.

De advocaat van de wegpiraat had eigenlijk de vrijspraak gevraagd, omdat hij de gsm-beelden betwistte die van de verkeersagressie gemaakt waren. Maar de rechter oordeelt dat er geen reden is om te twijfelen aan de authenticiteit van de beelden, omdat er ook nog een onafhankelijke getuige is, die bevestigt wat er op de beelden te zien is.

Vorig jaar kreeg de man 12 maanden effectief, omdat noch hij noch zijn advocaat zijn komen opdagen. Nu is dat dus verminderd naar 12 maanden met uitstel. De belangrijkste reden daarvoor is dat de rechter hoopt dat het voor hem een motivatie is om zijn rijgedrag vanaf nu grondig aan te passen en zich te houden aan de verkeersregels. Als hij binnen de drie jaar toch opnieuw voor zulke feiten moet voorkomen, wordt zijn straf wel effectief. De man liet wel weten zijn leven te willen beteren.

Deze zaak ging over een ander geval van verkeersagressie dan in het filmpje van 2013 dat massaal gedeeld werd van de wegpiraat op de E314. Het gaat wel om een gelijkaardig voorval en om dezelfde dader. De wegpiraat ging verschillende keren bruusk op de remmen staan, waardoor de achterliggende autobestuurder een ongeval maar nipt kon vermijden.

Bekijk hier het filmpje dat viraal ging: