Uitbreiding Jetair levert 100 jobs op

De Belgische luchtvaarmaatschappij Jetairfly gaat vanaf de zomer van 2016 op negen nieuwe bestemmingen vliegen. Dat heeft Jetairfly bekendgemaakt in Oostende. De meeste van die bestemmingen worden aangedaan vanuit de regionale luchthavens van Oostende en Antwerpen. De uitbreiding gaat gepaard met de aankoop van 4 nieuwe toestellen en levert 100 nieuwe jobs op.

De regionale luchthaven van Oostende krijgt er vier nieuwe bestemmingen bij: Rome (al eerder bekend), Nice, en de Bulgaarse steden Burgas en Varna. Die laatste twee vervangen het Tunesische Djerba. Daar geldt na de aanslag in het voorjaar noch steeds een negatief reisadvies, dus die lijn wordt voorlopig geschrapt. Het aantal bestemmingen vanuit Oostende stijgt zo van 14 tot 16 bestemmingen. Bovendien wordt de capaciteit opgetrokken van 180.000 naar 200.000 passagiers op een jaar tijd.

In de regionale luchthaven van Antwerpen komen er twee bestemmingen bij: Ibiza en Split. Ook deze nieuwe bestemmingen komen er na het schrappen van het Tunesische Djerba. Vanuit Antwerpen kan eveneens naar Rome gevlogen worden, waardoor het aantal bestemmingen stijgt van 6 naar 9. Ook vanuit Brussel en Charleroi komen er met respectievelijk Larnaca in Cyprus en Rabat in Marokko twee nieuwe bestemmingen bij.

De expansie gaat gepaard met vier nieuwe toestellen van het types Boeing 737. Twee van de vier toestellen zijn bestemd voor moedermaatschappij TUI, vanuit Nantes en Lyon. Daardoor zal het aantal personeelsleden binnen Jetairfly stijgen van 880 mensen naar 980. Er komen 20 piloten en 80 cabinepersoneelsleden bij.