Ethiopian Cargo weg uit Brussels Airport

Luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines verhuist haar cargovluchten van Brussels Airport naar de luchthaven van Maastricht, in Nederland. Dat meldt Belga. Honderden jobs in België gaan verloren. 

"De beslissing is genomen", aldus de bron. "De trafiekrechten die Ethiopian niet krijgt vanuit Brussel, krijgt het wel in Maastricht", wordt het vertrek uitgelegd. In Maastricht zou de maatschappij vanaf 1 november starten met negen vluchten per week. Ethiopian voert op Brussels Airport momenteel vijf vluchten per week uit voor vrachtbedrijf DHL Global Forwarding naar Dubai, Hongkong en Shanghai, goed voor 40.000 ton vervoerde vracht op jaarbasis.

"Honderden jobs verloren in België"

Brussels Airport betreurt dat luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines haar cargoactiviteiten verhuist naar het Nederlandse Maastricht. Dat zegt CEO Arnaud Feist in een bericht op de microblogsite Twitter. "We betreuren dat een belangrijke cargomaatschappij zoals Ethiopian Airlines Brussels Airport verlaat voor Maastricht. Honderden jobs verloren in België", tweet Feist.

Galant: "Spijtige zaak"

De gesprekken met Ethiopian Airlines om ook in november cargovluchten te verzorgen op Brussels Airport, liepen nog. "Spijtig genoeg nam Ethiopian nu deze beslissing, nog voor we onze beslissing konden nemen." Zo reageert minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) dinsdag op de verhuis van de cargoactiviteiten van Ethiopian naar het Nederlandse Maastricht.

De minister verlengde de trafiekrechten van Ethiopian op Brussels Airport de voorbije maanden telkens met een maand. Voor november werd nog een beslissing verwacht.