6 mensensmokkelaars in 2 dagen tijd gevat

Dit jaar zijn er al meer mensensmokkelaars opgepakt in de kustregio dan in heel 2014 samen. Het zijn er tot nu 32, de voorbije twee dagen alleen heeft de politie er zes opgepakt. De smokkelaars proberen mensen zonder papieren voor grof geld aan boord van een schip naar Groot-Brittannië te krijgen.

Vier mensensmokkelaars werden opgepakt in de haven van Zeebrugge. De twee anderen werden gearresteerd op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke. De politie was naar die parking getrokken omdat er groepjes vluchtelingen werden afgezet. Op een gegeven ogenblik zaten meer dan dertig personen verscholen rond de parking.

Na meer dan zes uur wachten, daagden een drietal smokkelaars op, die op zoek gingen naar een geschikte vrachtwagen. Ze maanden een aantal van de vluchtelingen aan om in de laadruimte van de vrachtwagen plaats te nemen. 

De politie kon twee mensensmokkelaars arresteren, een derde vluchtte weg. In totaal werden zeven personen in de laadruimte aangetroffen. Onder hen was er een kindje van amper anderhalf jaar oud.