Crevits laat ouders onderwijs hervormen

Na enkele van haar collega's roept nu ook Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) de mening van de burger in. Vanaf vandaag zitten 24 ouders samen over wat leerlingen moeten kunnen en kennen, zo staat in De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Vierentwintig ouders van verschillende achtergronden moeten Crevits helpen bij de modernisering van het middelbaar onderwijs, die vanaf september 2018 van start gaat. De Koning Boudewijnstichting heeft de ouders aangezocht om drie weekends lang intensief en diepgaand te overleggen. "Ze gaan zich concreet over twee vragen buigen", zegt Crevits. "Ten eerste: welke vaardigheden, kennis en attitudes moeten jongeren hebben aan het einde van het middelbaar? En ten tweede: hoe zorgen we ervoor dat jongeren tijdens en aan het einde van het secundair onderwijs juiste keuzes maken?" 

In januari volgt een rapport met aanbevelingen voor de onderwijsminister. Crevits engageert zich ertoe met de bevindingen van de ouderparen rekening te houden. "Maar het zijn uiteraard niet zij die de eindtermen zullen bepalen. Die beslissing ligt nog altijd bij de politiek."