'Boer' Roger De Clerck overleden

Roger De Clerck, de oprichter van de Beaulieu-groep, is vrijdagochtend overleden. Dat schrijft de krant De Tijd en wordt bevestigd door Steven Ryon, vicepresident en woordvoerder van de groep. De Clerck werd 91 jaar.

"De Raad van Bestuur en het Executive Committee van de Beaulieu International Group (B.I.G.) melden met grote droefheid het overlijden van hun stichter, Roger De Clerck", zo luidt het in een officiële reactie van Beaulieu. "Hij werd 91 jaar en overleed op 23 oktober 2015, omringd door zijn naasten."

"Roger De Clerck was één van de grootste Belgische industriëlen van zijn generatie. In 1959 richtte hij zijn eerste bedrijf op, dat door zijn ambitieuze aanpak uitgroeide tot het Beaulieu-concern zoals we dat op vandaag kennen met vestigingen op elk continent. Hij genoot dan ook naam en faam in binnen- en buitenland. De directie van de Beaulieu International Group wenst de familie De Clerck veel sterkte in deze moeilijke dagen."

"De Clerck was meedogenloos"

Baron Paul Buysse reageerde aan VTM NIEUWS op het overlijden van Roger De Clerck. "Hij was een schitterend en succesvol zakenman, al was hij vrij meedogenloos tegenover zijn werknemers."