Vuilniszakkenbende opgerold in Mechelen

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft woensdag een bende opgerold die grootschalige fraude pleegde met vuilniszakken. De bende liet valse vuilniszakken in Oost-Europa maken en verkocht die onder de normale prijs in Mechelen, Gent, Oostende, Leuven en Antwerpen. Volgens het parket liepen de steden in totaal zeker tot 150.000 euro mis. 

De lokale politie van Mechelen-Willebroek voerde gisterenochtend op elf plaatsen huiszoekingen uit in Mechelen, Antwerpen, Brasschaat en Merksem. Vijf verdachten zijn daarbij aangehouden. Bij de huiszoekingen werden in totaal 5600 nagemaakte rollen vuilniszakken, met opschrift voor de stad Mechelen, Gent en Antwerpen, in beslag genomen.

Oost-Europa

De bende liet de vuilniszakken in Oost-Europa maken en verkocht ze dan in verkooppunten in Mechelen, Gent, Oostende, Leuven en Antwerpen. Ze huurde ook een opslagplaats in Antwerpen van waaruit ze de leveringen over België verspreidde. De nagemaakte rollen vuilniszakken verkochten ze voor om en bij de 10 euro per stuk. De kwalitatieve zakken van bijvoorbeeld de stad Mechelen kosten 25 euro per rol.

Volgens het parket liepen de steden in totaal zeker tot 150.000 euro mis. Het onderzoek loopt op dit moment nog verder.