Geen treinverkeer naar Brussels Airport

Er rijden woensdagnamiddag geen treinen meer naar het station Brussel Nationaal-Luchthaven. Dat zegt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Reizigers worden aangeraden om af te stappen in omliggende locaties en hun reisweg richting de luchthaven voort te zetten met bussen van De Lijn.

Het is op vraag van de politie en hulpdiensten dat al het treinverkeer sinds 13.35 uur is stilgelegd van en naar de luchthaven in Zaventem, zegt Petit. Een persoonsongeval ligt aan de basis van de onderbreking. Omdat veel reizigers met de trein naar de luchthaven afreizen, raadt Petit hen aan om af te stappen in omliggende locaties zoals Zaventem-Dorp, Brussel-Noord en Vilvoorde om van daar met De Lijn hun reisweg naar de luchthaven voort te zetten. Spoorwegmaatschappij NMBS laat weten dat reizigers vanuit Brussel-Noord bussen 471 en 272 van De Lijn kunnen nemen. Vanaf station Brussel-Luxemburg zijn dat de bussen 12 en 21 van de MIVB. In Zaventem-Dorp en Vilvoorde worden pendelbussen ingezet.

Voor de treinen die het station op de luchthaven aandoen, is het traject gewijzigd: de IC-treinen Antwerpen-Tongeren zijn omgeleid via Leuven en Mechelen; de internationale treinen Brussel-Amsterdam rijden rechtstreeks naar Mechelen en Antwerpen zonder Brussel Nationale-Luchthaven aan te doen; de IC-treinen De Panne-Landen rijden rechtstreeks naar Leuven met extra stilstand in Zaventem-Dorp; de IC-treinen Brussel Nationale-Luchthaven-Doornik zijn beperkt in Schaarbeek en rijden terug vanuit Schaarbeek; de IC-treinen Oostende-Brussel Nationale-Luchthaven zijn beperkt in Schaarbeek en rijden ook terug vanuit Schaarbeek. Via de routeplanner van de NMBS kunnen reizigers de situatie op de voet volgen.

Hebt u naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813. U kunt ook meer informatie vinden op www.preventiezelfdoding.be