Olie en besmeurde vogel aan kust

Aan de pier in Blankenberge zijn klonters en slierten olie aangespoeld. Er is ook een besmeurde zeekoet naar het Vogelopvangcentrum gebracht. De brandweer controleert nu de rest van het strand. Er moet nog vastgesteld worden of de olie afkomstig is van het gezonken vrachtschip Flinterstar.

“Deze nacht kregen we melding dat er olieslierten op het strand van Blankenberge aangespoeld waren”, zegt burgemeester Patrick De Klerck. “Bij het eerste licht zijn we met de brandweer ter plaatse geweest en stelden we vast dat er langsheen de volledige strandzone olie aanwezig was. Ondertussen wordt de schade ingeschat en in functie hiervan zullen er maatregelen getroffen worden.” 

Er wordt nu nog onderzocht of de olie afkomstig is van het gezonken vrachtschip Flinterstar. “We roepen de mensen op om de oliepartikels zeker niet aan te raken.”

Ondertussen is ook een dode vogel aangespoeld. Gisteren werd al een besmeurde zeekoet gevonden op het strand van Raversijde. Het dier wordt nu verzorgd in het Vogelopvangcentrum van Oostende. Wie een met olie besmeurde vogel op het strand vindt, kan steeds daar terecht. “De vogels mogen in geen geval voedsel krijgen en niet gewassen worden.”