Waarom Wouter Beke kindertweets stuurt

CD&V-voorzitter Wouter Beke smeet dinsdagochtend enkele opmerkelijke berichten op Twitter, die eerst volgens de politicus van zijn dochter kwamen, maar later bleek het om een campagne van Opvoedingslijn.be te gaan. De Keerkring, Centrum voor Opvoedingsondersteuning en de organisatie boven Opvoedingslijn.be, gebruikte Beke om aandacht te vragen voor de informatie- en advieslijn voor ouders en opvoeders, zegt directrice Ilse De Block.

Uit het jaarverslag van 2014 blijkt dat de opvoedingslijn vorig jaar 1.770 keer geraadpleegd werd. "Vragen over het internetgebruik van kinderen zitten in stijgende lijn. Maar de meeste ouders contacteren ons met vragen over de ouder-kind-relatie", aldus De Block. Vooralsnog lijken vooral moeders sneller de stap te zetten om advies in te winnen.

Wouter Beke riep zijn Twitter-volgers alvast op om niet met hun vragen te blijven zitten. "Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Heb je vragen over kinderen en het gebruik van sociale media? Contacteer dan: Opvoedingslijn.be".