Hier is er hinder door spoorstaking

De aangekondigde spoorstaking van de socialistische vakbond veroorzaakt vanochtend vooral hinder in het zuidwesten van het land. De socialistische spoorbond voert regionale acties in Henegouwen, Antwerpen, Limburg en delen van Vlaams- en Waals-Brabant.

Op de lijnen 112 en 118 in de regio Charleroi rijdt geen enkele trein. Dat is ook het geval op de lijn 124 tussen Brussel en Charleroi en op de lijn 94 vanuit Bergen, zegt de woordvoerder van de NMBS. Ook op de lijn tussen Brussel en 's Gravenbrakel verloopt het treinverkeer "moeilijk".

Station Charleroi gesloten

In het station Charleroi-Zuid vertrekt of komt geen enkele trein aan. Volgens de CGSP-verantwoordelijke van de sector Charleroi verloopt de actie rustig: het station Charleroi-Zuid is gesloten, en er staat een stakingspost voor het station en op de perrons. Er zijn geen incidenten, meldt hij. De toestand is gelijkaardig in het station van Châtelet, op de lijn Charleroi-Namen, preciseert de Franstalige spoorvakbond.

Spoorlopers

Volgens de NMBS zijn er ook personen gesignaleerd op de sporen in de buurt van Charleroi. In Vlaanderen zijn er als gevolg van de acties daar "lichte gevolgen" mogelijk op de lijn naar Antwerpen.

Volg sociale media

De NMBS raadt reizigers om zich via de verschillende platformen (website, twitter,...) te informeren alvorens zich naar het station te begeven. De socialistische spoorbond voert regionale acties tegen het strategisch plan van minister van Mobiliteit Galant en tegen de moeizame sociale onderhandelingen.