Spoorstaking: drukke en vroege spits

De treinstaking die vooral in Wallonië plaatsvindt, was vanochtend in Vlaanderen sterk voelbaar op de weg. “De ochtendspits begon veel vroeger dan op een gemiddelde maandag”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum aan VTM NIEUWS. “Op de Vlaamse snelwegen stond er meer dan 230 kilometer file.”

“Het was al zeer vroeg, zeer druk op de snelwegen naar de grootsteden”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Veel mensen hebben het zekere voor het onzekere genomen: “Zij die normaal met de trein pendelen, namen nu de auto, anderen die dagelijks met de auto naar hun werk rijden, zijn veel vroeger vetrokken.”

230 km

“Bij stakingsdagen zien we vaak dat de piek veel vroeger begint. Dat gecombineerd met een traditioneel drukke maandagochtendspits en we kwamen rond 8 uur al snel aan meer dan 230 kilometer.”

Ongevallen

Op de Vlaamse wegen deden zich ook enkele ongevallen voor die voor extra files zorgden, ondanks de snelle afhandeling. Onder meer op de E40 in Erpe-Mere richting Brussel, op de E19 in Kontich richting Brussel en op de E17 in Zwijnaarde richting Antwerpen waren er ongevallen.