Moord Aquino: weer 2 verdachten opgepakt

In het zuiden van Frankrijk zijn opnieuw twee verdachten opgepakt voor de moord op maffiakopstuk Silvio Aquino. Dat gebeurde afgelopen nacht tijdens een spectaculaire inval in een hotelkamer in Frankrijk. Iedereen die betrokken was bij de schietpartij in Opglabbeek zit nu in de cel. Het gaat om Oost-Europeanen, allemaal leden van dezelfde familie.

Silvio Aquino werd op 27 augustus klemgereden door twee auto’s in het Limburgse Opglabbeek. Er ontstond een schietpartij waarbij Aquino gewond raakte. Een tijd later overleed hij aan zijn verwondingen.

Kort daarna wordt in het Nederlandse Roermond het lichaam van een man teruggevonden. Dat blijkt om een van de verdachten van de schietpartij te gaan, die er door zijn kompanen werd gedumpt. Die kompanen zijn nu gearresteerd. Eerder deze week werden er twee opgepakt in het Duitse Keulen, afgelopen nacht nog twee in het Franse Mandelieu La Napoule.

"Bekend bij het gerecht"

“De vier verdachten zijn zigeuners uit Albanië en omstreken.  Het gaat om zware criminelen die het gerecht bekend staan voor verschillende criminele feiten”. Dat vertelt VTM NIEUWS-reporter Katrien Saelens.

"Lang wachten op uitlevering"

Het kan wel nog weken tot zelfs maanden duren vooraleer de verdachten worden uitgeleverd aan ons land. “Twee hebben alvast gekozen voor de lange uitleveringsprocedure. En ook de twee anderen kunnen daarvoor kiezen”, vertelt Saelens. “Moest het echt te lang duren, kan het gerecht een rogatoire commissie naar de gevangenissen in Frankrijk en Duitsland sturen om hen daar te ondervragen.”