Jonge voetballer wordt 3 jaar geschorst

Een voetballer van achttien die bijna drie weken geleden een scheidsrechter in het ziekenhuis heeft geslagen, is daarvoor zwaar gestraft. Hij wordt voor drie jaar geschorst voor alle wedstrijden, in zowel veld- als zaalvoetbal. Dat heeft de Limburgse afdeling van de voetbalbond beslist.

Het incident gebeurde tijdens een match van FC Rutten in derde provinciale, in Limburg. De scheidsrechter Kevin Timmermans geeft de speler van FC Rutten een rode kaart, die vervolgens zo kwaad wordt dat hij de scheidsrechter bewusteloos slaagt.

De voetbalploeg zette de speler meteen uit de club, maar nu heeft ook de voetbalbond een zware straf opgelegd. De vader van de speler krijgt bovendien een boete, omdat hij het veld is opgelopen en de scheidsrechter heeft bedreigd. De boete bedraagt minstens honderd euro en zal moeten worden betaald door de club. 

In juni van dit jaar werd een voetballer van zestien jaar nog voor vijf jaar geschorst nadat hij een scheidsrechter uit frustratie tegen de grond had geslagen. Dat gebeurde toen tijdens een jeugdwedstrijd tussen KFC Heusden en FC Tenstar Melle.