Vlamingen behoren bij snelste fietsers

Een paar weken geleden publiceerde de app Strava al loop- en fietsinformatie over gebruikers uit de grote wereldsteden. Recent werden ook data van andere steden verspreid. Daaruit blijkt dat de Vlaming tijdens een gemiddeld fietstochtje aan een snelheid van bijna 25 kilometer per uur rijdt. Daarmee staan we op de tweede plaats, net naast Amsterdam.

Uit de cijfers blijkt dat Vlamingen in 2014 in totaal 60 miljoen kilometer aflegden met de fiets. En dat doen ze blijkbaar aan hoge snelheid, want tijdens een gemiddelde fietstocht haalt de Vlaming 24,76 kilometer per uur. Enkel Amsterdammers doen nog beter: zij fietsen gemiddeld aan 25,6 kilometer per uur.

Vlamingen zijn niet enkel snelle fietsers, een gemiddeld fietstochtje duurt met 51,65 kilometer ook langer dan in de meeste grote steden. Enkel in het Italiaanse Milaan legden ze meer kilometers af tijdens een fietstochtje. 

In het rapport 'Strava Insights' werd verder onder meer onderzocht op welk tijdstip van de dag de meeste activiteiten plaatsvinden. Zo leren we dat er tussen 8 en 9 uur ’s morgens het meest gefietst wordt in de wereldsteden en dat er 's avonds tussen 18 en 19 uur het vaakst gelopen wordt.