Celstraf voor trucker die vrouw doodreed

De vrachtwagenchauffeur die in december 2014 een 71-jarige vrouw doodreed in Halle, is woensdag door de politierechtbank in Halle veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete van 12.000 euro. De 51-jarige man uit Andenne kreeg ook, al voor de vijfde maal, een levenslang rijverbod opgelegd, terwijl het transportbedrijf waar hij in dienst was, een boete van 6.000 euro kreeg omdat het nooit nagetrokken had of de man wel een rijbewijs had.

Het ongeval gebeurde op woensdag 10 december rond 16.45 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan. Een 71-jarige voetgangster werd er aangereden door een vrachtwagen, kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept.

De vrouw overleefde het ongeval niet, maar de vrachtwagenchauffeur reed verder en verdween spoorloos. Zijn vrachtwagen werd dezelfde avond wel nog aangetroffen in de omgeving van Gembloers, maar de man zelf kon pas enkele dagen later opgepakt worden in Andenne, waar hij zich bij zijn vriendin verschool. De man bleek al meer dan 20 jaar een rijverbod te hebben maar dat weerhield er hem niet van de verkeersovertredingen op te stapelen.