3e verdachte in cel voor moord Aquino

In het onderzoek naar de moord op drugsbaron Silvio Aquino (41) zitten nu al drie mensen in de cel. Behalve de twee mannen die vorige vrijdag in Duitsland werden opgepakt, zit nog een andere verdachte al weken in een Belgische gevangenis. Dat bevestigt het parket van Limburg.

De derde verdachte werd opgepakt voor andere feiten, maar wordt door het gerecht ook beschouwd als een van de vermoedelijke moordenaars, zo schrijven de kranten van Mediahuis. De speurders zijn nog op zoek naar twee andere voortvluchtige verdachten. Zij zouden zich op dit moment in het buitenland bevinden.

Het gerecht vreest intussen dat de clan-Aquino zelf ook op zoek is naar de moordenaars. Twee leden van de clan doken enkele weken geleden nog op aan het mortuarium van het UZ Gasthuisberg in Leuven, waar het lichaam ligt opgebaard van de 22-jarige man die vlak na de moord op Silvio Aquino dood werd aangetroffen in het Nederlandse Roermond. Hij was één van de handlangers van de moordenaars van Silvio Aquino.

De Aquino zouden aan de hand van een foto van die handlanger op zoek zijn naar de daders van de moord op Silvio. Ze zouden die foto ook al getoond hebben aan verscheidene mensen in het milieu. Dat veroorzaakt onrust bij de speurders die represailles vrezen van de Aquino's.

Twee verdachten van moord op Silvio Aquino opgepakt: