9e overval op apotheek: nu met mes

Op de Wielemans Ceuppenslaan in Vorst, hebben twee jongeren maandag kort na de middag een apotheek overvallen. Het is al de negende keer in twintig jaar dat de apotheek overvallers over de vloer krijgt.

Op camerabeelden is te zien hoe de daders enkele keren voorbij de winkel lopen voor ze toeslaan. Op dat moment is alleen de apotheker en haar dochter aanwezig. Een van de overvallers bedreigt de vrouw onmiddellijk met een groot keukenmes. Aan RTL-TVi vertelt de vrouw dat ze de man probeerde te paaien door te zeggen dat hij gefilmd werd. Als hij onmiddellijk zou vertrekken, zou er niets gebeuren, zei de vrouw. De overvaller blijft echter dreigen met het mes tot de vrouw de kassa opent. Hij pakt de tas van zijn kompaan waarop de vrouw de volledige inhoud van de kassa (iets meer dan 200 euro) moet geven.

Zonder de tas te sluiten, vluchten ze weg. Volgens de apotheker verloren ze onderweg nog een deel van hun buit. Een vriendelijke buur kwam het geld terugbrengen.

Het is al de negende keer in twintig jaar dat de apotheek overvallers over de vloer krijgt. Sinds 2012 gebeurde het zelfs elk jaar. 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be