Verdachten moord op Aquino opgepakt

Twee verdachten van de moord op Silvio Aquino zijn in Duitsland opgepakt. Ons land heeft al om de uitlevering gevraagd, schrijven de kranten van Mediahuis dinsdag.

Het lijkt erop dat er een doorbraak is in het onderzoek naar de liquidatie van drugsbaron Silvio Aquino op 27 augustus in Opglabbeek. Twee verdachten van de moord werden eind vorige week opgepakt in de buurt van Keulen. Het waren enkele Duitse regionale media die het nieuws afgelopen weekend eerst brachten. Het parket van Limburg, dat de moord onderzoekt, wil geen officiële commentaar kwijt.

Volgens de kranten van Mediahuis gaat het om twee Oost-Europeanen, allicht van Albanese origine, van wie de identiteit bij de speurders al langer bekend was. Ze zitten momenteel opgesloten in een Duitse gevangenis en worden zo snel als mogelijk aan ons land uitgeleverd. Of ze de feiten bekennen, is niet geweten, wel dat hun arrestatie zonder bloedvergieten gebeurde.

"Kon moord Aquino vermeden worden?"

De verdachten die zijn opgepakt in Duitsland in verband met de moord op Silvio Aquino zijn geen lichte criminelen. “Dit zijn zware jongens die deel uitmaken van een rondtrekkende bende misdadigers”, zegt VTM NIEUWS-journalist Nathalie Van Dyck. Het is nu wachten tot het Belgische gerecht hun uitlevering vraagt.

De advocaat van Silvio Aquino, Sven Mary, is blij met deze ontwikkeling, maar hij stelt zich ook vragen: “De snelheid waarmee ze gearresteerd zijn doet vermoeden dat het gerecht ze al langer kent. Had dit dan vermeden kunnen worden?”