Tom Boonen uit het ziekenhuis

Tom Boonen heeft het ziekenhuis in Abu Dhabi mogen verlaten en zal op hotel verder begeleid worden door teamarts Jose Ibarguren. Dat heeft zijn team Etixx-Quick Step  bevestigd. Donderdag wordt na een CTiscan beslist wanneer de renner naar België mag afreizen.

De ex-wereldkampioen had vrijdag bij een val in de tweede etappe van de Ronde van Abu Dhabi een breuk in het linkerslaapbeen opgelopen. Boonen klaagde na de val over duizeligheid en onderzoek in het Sheikh Khalifa ziekenhuis bracht de breuk aan het licht. De Belg, die volgens zijn ploeg bij bewustzijn en lucide was, verbleef sindsdien in het ziekenhuis. 

"Ik ben redelijk optimistisch", zegt Boonen. "Ik ben nog moe maar voel me goed. Nu moet de breuk nog de nodige tijd krijgen om te helen en moet ikzelf nog rusten." De renner bedankte ook uitdrukkelijk de medische diensten van het ziekenhuis. "Ik ben hier echt in goede handen en kreeg zelfs al vaak bezoek van de regering van Abu Dhabi. Ze hebben heel goed voor me gezorgd, net als mijn team overigens".

"Tom herstelt goed", klinkt het bij ploegdokter Yvan Van Mol. "We verwachten dan ook dat hij binnen een zestal weken aan zijn voorbereiding op volgend wielerseizoen mag beginnen."