Mogelijk acties van Brusselse politie

De stakingsaanzegging die door VSOA Politie werd ingediend voor de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene verloopt vrijdag. Dat meldt nationaal voorzitter Vincent Gilles. "De personeelsleden kunnen nu in gang schieten", aldus Gilles, die toevoegt dat er momenteel nog geen acties zijn gepland.

Het Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt klaagt aan dat het niet betrokken werd bij het reorganisatieproject van de politiezone. De vakbond wil dan ook het toekomstige organigram kennen en de verdeling van de functies, en vraagt om een dialoog met de administratieve en politieke autoriteiten.

"De directie moet erkennen dat haar relatie met de sociale partners momenteel niet goed is. We willen transparantie en respect voor het welzijn op het werk", aldus Gilles. Er staan momenteel geen officiële onderhandelingen gepland, maar er zijn voldoende vergaderingen van de technische groepen, waardoor de directie voldoende mogelijkheden heeft om zich te manifesteren, zegt de VSOA-voorzitter nog.

De stakingsaanzegging werd ondersteund door VSOA en ACV Openbare Diensten. ACOD heeft nog een andere stakingsaanzegging ingediend. Enkel NSPV ondersteunt het initiatief niet, aldus Gilles. De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene telt 2.300 politieagenten, aldus VSOA.