Laurent 'creatief' met werkdagen

Alle leden van het koningshuis hebben voor het eerst hun activiteitenverslag moeten voorleggen aan de regering. Daarin moeten ze aantonen dat ze wel degelijk werken voor hun geld. Uit de verslagen blijkt dat prins Laurent meer gewerkt heeft dan zijn zus prinses Astrid, al is hij daar wel creatief mee omgesprongen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De wet op de dotaties werd in 2013 grondig hervormd. Koning Albert, prins Laurent en prinses Astrid krijgen elk jaar hun dotatie, maar daar moeten ze wel iets voor terugdoen. Tot nu toe was daar geen enkele controle op, maar nu moeten ze een activiteitenverslag kunnen voorleggen. De regering zal daarna beslissen of ze hard genoeg hebben gewerkt om hun dotatie te rechtvaardigen.

Volgens het activiteitenverslag van Astrid heeft de prinses vorig jaar 54 keer ons land vertegenwoordigd. In het verslag geeft ze een duidelijk overzicht, met overtuigingsstukken. Prins Laurent kreeg vorig jaar 43 officiële opdrachten van het paleis, onder meer bezoeken waar hij zijn broer koning Filip moest vervangen. Toch komt hij in zijn verslag aan 79 publieke optredens of één om de vier dagen. Dat komt omdat Laurent ook privé activiteiten beschouwt als een werkbezoek. Hij zet er zelfs een bezoek aan de uitreiking van de MIA’s bij, een evenement waarvoor hij en prinses Claire waren uitgenodigd. En het is niet het enige privébezoek waarmee hij zijn officiële agenda probeert op te smukken.

Het is nu afwachten of de regering het verslag van Laurent ook effectief zal goedkeuren.