Treinstaking: Waar hinder verwacht?

Morgen staakt de Franstalige socialistische spoorbond CGSP Cheminots. Daardoor zal het treinverkeer vanaf vanavond 21uur ernstig verstoord zijn tot morgenavond. Dat meldt de NMBS. Maar waar wordt de hinder nu net verwacht? 

Hoewel de actie alleen het district Brussel betreft, verwacht de spoorwegmaatschappij ernstige hinder op het volledige net door de centrale positie van de hoofdstad en de interconnectie van het Belgische spoornet. "Gezien de meerderheid van de treinen door Brussel passeert, is het onmogelijk om de impact van deze staking te voorspellen. De gevolgen kunnen een weerslag hebben op het hele net. NMBS zal alles in het werk stellen om de impact te beperken", luidt het.

Alternatief voor trein

De NMBS raadt de reizigers aan om niet enkel op de trein te vertrouwen, maar ook op zoek te gaan naar andere transportmiddelen. "We begrijpen en betreuren dat deze staking uw reistraject en uw privé- en beroepsplannen kan verstoren."

Ook Thalys en Eurostar verstoord

Ook het verkeer van hogesnelheidstrein Thalys zal door de actie verstoord zijn, zo meldt het bedrijf woensdag. Donderdagavond wordt de Thalys Amsterdam - Brussel-Zuid van 20.17 uur geschrapt, net als de Thalys-treinen van Paris-Nord - Brussel-Zuid van 20.55u en 21.55u. Vrijdag zal geen enkele Thalys-trein rijden, met uitzondering van die tussen Parijs en Brussel van 20.55u en 21.55u.

Eurostar kondigt eveneens ernstige hinder aan voor de treinen tussen Londen en Brussel.