Met deze vier tips shop je goedkoper online

Belgen shoppen nog altijd niet zo graag online. Dat komt omdat we het niet vertrouwen en omdat we niet goed weten hoe we echt koopjes kunnen doen op internet. Maar met deze vier tips van ons magazine Telefacts kan je je slag slaan als je online shopt.

Tip 1: wacht af

Als je online een koopje wil doen, moet je vaak het juiste moment afwachten. Als je je inlogt op een webwinkel, weten ze wie je bent en wat je nodig hebt. Als je dan nog even wacht met je bestelling, geeft de webshop je een korting om je over de streep te rekken.

Tip 2: gespecialiseerde websites

Een website zoals goedkoop.be verzamelt kortingscodes en acties van een hele hoop webwinkels. Voor je online iets koopt, is het interessant om langs zo'n site te gaan.

Tip 3: kies voor de site van de luchtvaartmaatschappij

Voor een goedkoop vliegticket moet je zogezegd bij vergelijkingssites zoals cheaptickets.be zijn: een soort online reisagentschap dat naar eigen zeggen "vluchten aanbiedt aan lang vervlogen prijzen". Maar wanneer we een vlucht willen boeken bij cheaptickets.be komen er nog eens dossierkosten. Zo betaal je tot drie keer meer dan dat je vliegtuigtickets boekt op de website van de luchtvaartmaatschappij. Er zijn heel wat websites zoals cheaptickets.be die allemaal op dezelfde manier werken.

Tip 4: het toestel telt

Wees alert en bekijk de prijs op verschillende toestellen en op verschillende websites. Als je bijvoorbeeld een hotel wil boeken via een vaste internetverbinding op je pc kan je op een duurdere prijs uitkomen, dan dat je hetzelfde hotel voor dezelfde periode boekt via een mobiele verbinding. Mobiel bestellen is zeker en vast niet de boodschap, maar je moet wel goed vergelijken op verschillende toestellen en websites.

Online shoppen kan voordelig en gemakkelijk zijn, maar als je de beste deals wil en de meest betrouwbare sites, dan moet je er wel wat tijd in steken.