Dossier Vluchtelingencrisis

Vluchtelingen van kusttram gehaald

In Oostende is vandaag tot tweemaal toe een groep vluchtelingen van de kusttram gehaald.  Dat bevestigt de politie aan VTM NIEUWS.

“We hebben vanmiddag twee groepen met telkens zo’n 40 vluchtelingen onderschept op de kusttram. De eerste keer rond 15 uur, de tweede keer rond 17.30 uur. Ze komen uit de richting van Frankrijk en hebben de kusttram genomen in De Panne. De vluchtelingen werden tegengehouden aan het station van Oostende. Verschillende politiepatrouilles zijn ter plaatse gegaan”, zegt commissaris Carlo Smits van de lokale politie van Oostende.

“We hebben een bus van De Lijn opgevorderd om de vluchtelingen naar het politiecommissariaat te brengen. Daar worden ze geregistreerd en er worden ook vingerafdrukken afgenomen, om te zien of ze al niet in onze databank zitten. Er wordt ook contact opgenomen met de Dienst Vreemdelingenzaken. Zij moeten uiteindelijk beslissen wat er met hen gebeurt. De eerste groep waren vooral mannen, maar ook enkele gezinnen en twee jonge kinderen. We hebben extra agenten opgeroepen omdat er te veel werk was om alle vluchtelingen te registeren. We weten op dit moment niet waarom de vluchtelingen plots de kusttram hebben genomen.”