Woensdag hinder in Brussel door betoging

De lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene verwacht op woensdag 7 oktober zeer zware verkeershinder in de hele Brusselse binnenstad en de kleine ring, en verzoekt nadrukkelijk om Brussel met de auto zoveel mogelijk te mijden. Dat meldt de politie maandag.

Woensdag vindt in Brussel een nationale betoging plaats naar aanleiding van de eerste verjaardag van de regering Michel. Het parcours loopt van het Noordstation over de kleine Brusselse ring (Rogier/Kuidtuin) via de Pachecolaan, Berlaimontlaan, Keizerslaan, Cellebroersstraat en de Lemonnierlaan naar het Zuidstation. Het vertrek van de betoging is voorzien omstreeks 11u à 11u30, de aankomst omstreeks 15u.

Het hele parcours zal verkeers- en parkeervrij gemaakt worden. Ook de middenberm van de Zuidlaan/Poincarélaan zal parkeervrij gemaakt worden.

Ook de openbaarvervoermaatschappijen De Lijn, MIVB en TEC verwachten woensdag door de nationale betoging ernstig verstoorde dienstverlening.  Ze raden de reizigers aan om indien mogelijk alternatieven te zoeken. Hoeveel en waar er hinder zal zijn, kunnen ze pas de ochtend zelf inschatten. De maatschappijen zullen hun reizigers woensdag zo goed mogelijk proberen te informeren.

Foto: Archief