Aalst: 3 jaar cel voor carnavalsverkrachter

De 24-jarige T.M. uit Erpe-Mere is maandag door de Dendermondse strafrechter veroordeeld voor verkrachting tijdens Aalst Carnaval in februari van dit jaar. Hij kreeg drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en is voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten. De man was zelf naar de politie gestapt nadat er camerabeelden waren verspreid waarop hij te zien was met het slachtoffer.

De jonge vrouw werd op dinsdagochtend 17 februari verkracht door een man die verkleed was als een politieman. Het slachtoffer had de man ontmoet op het Vredeplein in Aalst en hem de weg naar het station gevraagd. In een verlaten steegje verkrachtte hij haar. De lokale politie van Aalst verspreidde camerabeelden in het VTM NIEUWS-programma Faroek. Op de beelden was te zien hoe de man met de vrouw het station binnenstapt en hij haar de weg naar het perron wijst.

De verdachte stapte zelf naar de politie, maar hij ontkent de verkrachting. Volgens hem was er wederzijdse toestemming en dus vroeg hij de vrijspraak. Maar de rechter ging niet mee in die stelling en verklaarde M. schuldig. De man kondigde via zijn advocaat meteen aan in beroep te gaan tegen de uitspraak.